Vers

Jongeren worden er mee overspoeld: tv programma's, nieuwsitems, lessen op school. Overal waar ze komen wordt hen op het hart gedrukt dat pesten iemands jonge leven kan verwoesten. Maar wat voor effect heeft het pesten nog wanneer iemand volwassen is geworden? 

 

In 'Vers' laat Jelske zien hoe haar pestverleden een stempel op haar leven heeft gedrukt, niet alleen als jongere die het allemaal heeft moeten ondergaan maar ook hoe het pesten invloed heeft op haar volwassen leven. 

 

Door monologen en abstract theater verteld Jelske openhartig over wat haar is overkomen en wat voor effect het heeft gehad op haar leven. Dit alles doet ze aan de hand van haar poëziealbum die geprojecteerd wordt op het toneel en de rode draad van de voorstelling vormt.

 

"Een poesiealbum. Het hoort eigenlijk alles over jou te zeggen. er staan mooie versjes in die mensen voor jou hebben uitgekozen omdat ze het bij je vinden passen. maar de gedichtjes die mensen schrijven zeggen misschien wel net zo veel over hen."  

 

'Vers' is een echt verhaal, verteld en uitgespeeld door een ervaringsdeskundige. Daardoor is het rauw, emotioneel en confronterend. Na de voorstelling gaat Jelske met uw leerlingen in gesprek. Wat vonden ze van de voorstelling? Waren er dingen herkenbaar? Ook persoonlijke vragen mogen gesteld worden. 

 

Jelske: "Ik heb 'Vers' geschreven als zijnde mijn afstudeervoorstelling. Het diende voor mij als een dikke streep onder een moeilijke periode. Eentje die ik dacht afgesloten te hebben maar die later toch voor een trauma bleek te hebben gezorgd. Ik ben tijdens mijn studie een verwerkingsproces ingegaan waarbij mijn voorstelling de laatste stap was. Nu wil ik hem gebruiken om kinderen te helpen en te laten zien dat pesten iedereen kan overkomen. Dat de effecten van pesten gigantisch kunnen zijn, iets waar jongeren vaak niet bij stil staan. Op deze manier geef ik een negatieve periode een positief einde. De leerlingen zullen een echte, persoonlijke voorstelling zien waarbij ze niet iemand zien die een rol speelt. Geen 'bullshit' maar gewoon zoals het is. 

 

Prijs:

- Eenmalig €300 voorbereidingskosten

- €300 per voorstelling 

(excl. BTW & reiskosten. Voorstellingen voor leerlingen onder de 18 jaar zijn altijd BTW vrij.) 

(Meer informatie over de voorstelling? U kunt altijd contact met ons opnemen!)